Az e-mail marketing az online üzleti kommunikáció alapvető eleme, és fontos szerepet játszik a vállalkozások sikerében. Két népszerű platformot mutatunk most be, amelyek lehetővé teszik az e-mail marketing kampányok hatékony kezelését: Klaviyo és Mailchimp. De vajon miben különböznek egymástól, és mi teszi a (!spoiler alert!) Klaviyót jobb választássá? Ebben a cikkben alaposan megvizsgáljuk a Klaviyo és a Mailchimp közötti különbségeket, és megértjük, miért érdemes az előbbit választani az e-mail marketing stratégia hatékonyabbá tételéhez.

klaviyo dashboard

 

Mi teszi jobbá a Klaviyo-t a Mailchimp-nél?

 

A felső képen egy webshopunk 6 havi eredménye látható, ahol a Klaviyo 38%-ot termelt meg a teljes bevételből. Nem rossz, ugye? Egy jó Klaviyo beállítás akár a PPC kiadásaidat is leredukálhatja, ezért nagyon nem mindegy melyiket használod! Lássuk is az összehasonlítást:

  1. Testreszabhatóság és szegmentálás: A Klaviyo lehetőséget nyújt a felhasználóknak arra, hogy alaposan beállítsák az e-mail kampányokat és üzeneteket. Ezáltal hatékonyabban szólíthatják meg a célcsoportot, és jobban szegmentálhatják az ügyfélbázist. A Mailchimp ehhez képest korlátozottabb testreszabási lehetőségeket nyújt.
  2. Az automatizáció ereje: A Klaviyo rendelkezik egy olyan erőteljes automatizációs rendszerrel, amely lehetővé teszi a felhasználók számára az egyéni üzenetek, FLOW-k és kampányok beállítását. Az automatikus válaszok, a kosár elhagyása utáni emlékeztetők és más hasonló funkciók segítségével a Klaviyo hatékonyabban képes a konverzió növelésére. A Mailchimpben is megtalálhatóak automatizációs lehetőségek, de nem olyan gazdag és termékeny verzióban, mint a Klaviyo rendszere. Pedig ez aranyat ér!
  3. Integrációk és felhasználói élmény: A Klaviyo számos integrációs lehetőséget kínál más népszerű e-kereskedelmi platformokkal, például a Shopify-val és a Magento-val. Ez lehetővé teszi az adatok szinkronizálását és az ügyfélinformációk hatékonyabb felhasználását. Emellett a Klaviyo felhasználói élménye is kiemelkedő, intuitív, LEGO panel-szerű kezelőfelületével és könnyen áttekinthető analitikai jelentéseivel. A Mailchimp ugyan hasonló integrációkat kínál, de a felhasználói élmény terén elmarad a Klaviyótól.
  4. Spam score. Ebben is világelső a Klaviyo, hisz hihetetlen profin kerüli ki a spam bugyrokat:

“Az általunk elért spam ráta alig 0,01%. Nagyon fontos ez a szám, hisz ez az egyik kulcsa annak, hogy legyen értelme hírlevelet küldeni.”

A PANDORANT = KLAVIYO szakértő

Napi szinten használjuk a Klaviyo-t: Kérdezz minket!

 

Mi az a Klaviyo e-mail marketing?

 

Röviden: flow folyamat mechanizmusok és hatékony hírlevél menedzselő opciók egyvelege. A Klaviyo e-mail marketing egy hatékony és fejlett megoldás, amely lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy testreszabott, szegmentált (pl: korcsoportok, vásárlási szokások szerint szegmentált ügyfelet etc) és automatizált e-mail kampányokat hozzanak létre. Ezzel a platformmal a felhasználók könnyedén tervezhetik, ütemezhetik és következhetik nyomon kampányaikat, miközben mélyebb betekintést nyerhetnek az ügyfélviselkedésbe (mi hatékony és mi nem) és a konverziós eredményekbe. A Klaviyo e-mail marketing lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy hatékonyan kommunikáljanak ügyfeleikkel, és növeljék az értékesítést és az ügyfélhűséget.

pandorant klaviyo

 

Klaviyo beállitás és Klaviyo oktatás

 

Pár dolgot azért tisztáznunk kell. Ez a szoftver hihetetlen újítás a szegmensen belül de igényel némi tudást. A Pandorant a Klaviyo Inc. bostoni központjától kapott egy-az-egyben oktatást 2020-ban, így első kézből tudjuk átadni a tudást megbízóink felé.

Pláne, hogy azóta sok ezer emailt és flow-t terveztünk és több millió levelet küldtünk ki.

Nagyságrendileg 20-30 alkalom alatt megtanulható az összes funkció, mely fontos, hogy házon belülről üzemeltethető legyen. (Vállaljuk a teljes folyamat üzemeltetését is.)

admin mailchimp

A Mailchimp akkor rossz lenne?

 

Dehogy! Sőt, bizonyos üzleti modellben ki sem használható a Klaviyo öszetett modellje, így bőven megfelel egy egyszerűbb rendszer. Viszont, hogy ne érje szó a Pandorant-ház elejét, szóljunk a Mailchimpről is. Íme néhány előny és hátrány:

Saját e-mail sablonok importálása a point-and-click szerkesztő segítségével: A MailChimp lehetővé teszi a felhasználók számára saját e-mail sablonok importálását és módosítását. 

Több integrációs lehetőség: A MailChimp integrálható a Facebookkal, használható előfizetési űrlapokhoz, és számos ütemezési és tesztelési funkcióval rendelkezik.

Összehasonlító metrikák (vizuális mód): A MailChimp lehetővé teszi a felhasználók számára a teljes összehasonlító metrikák megtekintését, hogy láthassák, hogyan teljesítenek a kampányaik más felhasználókkal összehasonlítva. Ez sokaknak jobban tetszik, mint a Klaviyoban.

Logó eltávolítási lehetőségek: A MailChimp felhasználók eltávolíthatják a logót a kimenő leveleikből, amennyiben frissítik a fiókjukat.

MailChimp hátrányai:

  1. Integrációs hibák: A MailChimp integrációja néhány platformmal, mint például a WordPress és a Paypal, nem mindig tökéletes, ami megnehezíti a tagsági vagy előfizetési oldalak létrehozását.

  2. A fiók felfüggesztésének és megszüntetésének lehetősége: A MailChimp fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül felfüggessze vagy megszüntesse a felhasználók fiókjait, ha problémák merülnek fel, például sok leiratkozási értesítés vagy spam-panasz esetén.

  3. Szükség van saját sablonok létrehozására: A MailChimp által biztosított sablonok túl szimplák lehetnek, így időt és erőforrásokat kell fordítani a saját sablonok importálására vagy készítésére.

  4. Kezelőfelület körülményes lehet: A MailChimp használata hosszabb tanulási görbével járhat, különösen azoknak, akik korábban más e-mail marketing platformokat használtak. Nagyobb kampányok tervezése és szervezése időigényes lehet.

 

 

Email marketing: a legjobb barátod

Fantasztikus eredményeket lehet elérni, ha jól használod a hírlevél platformodat.

Annyira fontos a téma, hogy a Klaviyo-val részletesen is fogunk foglalkozni későbbi posztjainkban.

A beállításához és az e-mail marketing stratégia hatékony kiaknázásához vedd fel velünk a kapcsolatot vagy kattints ide: Klaviyo beállítás és e-mail marketing tanácsadás. Megnézzük közösen, hogy alkalmas-e a webshopod, weboldalad a szoftver kiaknázására és stratégiát építünk hosszú távra.

 

Csak tudd, hogy mennyi pénzt akarsz keresni!

A PANDORANT SEGÍT

Trükkök és tippek sokasága vár!

%d bloggers like this: