Pandorant Sikerek

Projektjeink, ahol üzleti sikereket könyvelhettek el ügyfeleink

Ez itt a történetmesélős rész, ahol körvonalazzuk néhány munkánk metódusait, lépéseit és végeredményét. Nem esettanulmányokat osztunk meg, csak példákat, melyekből látható, hogyan húzzuk be a megrendelő által lefektetett KPI-okat. Abból is csak azt, ami publikus.

Íme tehát pár tény a Pandorant háza-tájáról: 

4 új kollégát vettek fel, mert annyi minőségi leadet hoztunk

Az oktatásszervezés nem sétagalopp marketing szempontból, pláne ha nincs kosár (checkout) oldal, ahova a folyamatokat ki lehetne vezetni. Megbízónk úgy írta alá az 1 éves szerződésünket, hogy leszögeztük, alapjaiban alakítjuk át a folyamataikat, ami csak 4-6 hónap után fog eredményt  szülni. A buyer persona, az audit, a weboldali átalakítások és a sok közös beszélgetés után egyre tisztább lett számunkra ez a piaci szegmens, amiben hatalmas piacrablási lehetőséget láttunk. Az áttörést 3 hónapnyi ppc szkennelés után értük el, amikor is olyan rést találtunk, ahol kevés komoly szereplő ékelte be magát.

“A következő 3 hónapban több mint 1000 db leadet hoztunk jelentkezőkből. Mindezt komoly roas (10 feletti) mellett.”

Az egyik meetingen közölte a tulajdonos, hogy 2+2 új sales kollégát vett fel, hogy bírják a rengeteg szervezést és adminisztrációt. Viccesen meg is jegyezte Zoltán (a CEO):

“A konkurensek is kérdezik, miért hasítunk ennyire, ha uborkaszezon van? Én meg csak hümmögtem, mert nem akartam, hogy tudjanak rólatok…”

Pár héttel később megkaptuk a ház-hőszigetelési kampányuk (mert hogy generálkivitelező divíziójuk is akad) lead-megbízását is, melyre már az első héten szereztünk két szerződőt.

Kiürült a gyáruk: túl jó email marketing

Ismert hazai étrendkiegészítő márka kért fel minket a hírlevél-stratégiája felépítésére. A munka a szokásos rendben kezdődött, megismerés, piaci infók, korábbi reklámok feltérképezése stb. Majd készült egy roadmap de párhuzamosan az email flow-k beállítása is megtörtént a Klaviyo platformon. A szegmentálás csak bevezető szakaszban volt, amikor elküldtük az első közös hírlevelet két almárkára. Már ez az email azonnal a dupláját hozta minden adatban (nyitás, ctr, vásárlás) a korábbiaknak, de az áttörést a 3. kampány nyújtotta ami:

annyi megrendelést generált, hogy az ütemezett gyártási mennyiséget 2 hétre előre eladta. Magyarul kiürült a gyár.

Ennek persze annyira nem örültünk, hisz megakadt egy fontos íve az építkezésnek. De az is elmondható, hogy átmeneti, egyszeri problémáról volt szó. ( Az ellátási csatornák rugalmasságán is javítani kellett tehát. )

klaviyo előtt
klaviyo profit

Amerikai gyár, magyar leány, 40 alkalmazott prémiuma

Eredetileg nem is a prémiumokról szólt a megbízásunk. A nemzetközi, légzsák-alkatrészeket gyártó cég épp globális CFO nélkül maradt és az átmeneti időszakot kellett kipótolni kontrolling-szakértő segítséggel. Közben persze dőltek ki a csontvázak, melyek nagy részét sikerült helyre tenni az új gazdasági vezető megérkezéséig. Azonban az éves bónuszokkal kapcsolatosan is akadtak feladatok, konkrétan a magyar leányvállalat összes alkalmazottjának nem jutott volna juttatás az eredeti számítás szerint. Ekkor

elkértük az összes érintett adatbázist és kiderült, hogy volt olyan tétel, amit nem jó helyre vittek fel, s ezt javítva rögvest mindenkinek jutott plusz fél havi prémium-pénz.

A projekt bár csak 2-3 hónapra szólt, valójában már fél éve dolgozunk az USA anyavállalattal és magyar leányukkal, hisz minden oldalról nagy a megelégedés.

 

Magunknak is dolgozunk ám…

Itt nem cizellálnánk túl a fogásokat. Mindössze annyi történt, hogy kijelöltünk jó pár témát, melyben piacot akartunk szerezni. Tartalmakat gyártottunk, mértünk, teszteltünk és linket építettünk. Több helyen első oldalasak lettünk 3-6 hónap alatt, sőt: stabil elsők is némely fontos kulcsszóra. (lásd: képek alul) Mutatva ezzel is azt, hogy hiába nem elsőként lépsz be a piacra, ugyanúgy elveheted a “neked járó” szeletet, – már ha ismered a módszert.

 

klaviyo első hely
google első hely

 

Mi ezeket az üzletfejlesztési eseteket tartottuk kiemelésre fontosnak, de természetesen folytathatnánk a sort más történetekkel is, viszont nekünk ezek a kedvenceink. Ha érdeklődsz más, megbízástól független siker-storyk iránt, javasoljuk a Pandorant Podcast oldal meglátogatását. Sőt, ha szeretnéd megmutatni saját sikereidet a nagyvilágnak: várjuk megkeresésed. Üzletfejlesztési tanács-kérés esetén pedig vedd fel a kapcsolatot itt.

Kérj időpontot ingyenes konzultációhoz!

Ha elhatároztad, hogy változtatsz, akkor ismerd meg a lehetőségeket – kötelezettségek nélkül!