weboldal javítás

Az elmúlt években sok minden megváltozott, mégis határozottan állíthatjuk, hogy az e-kereskedelem egy válságálló iparág. Egyre több trükköt kell ismerni, plusz igazán agilisnek kell lennie annak, aki a válság évében is sikeres szeretne maradni – amit máshogy nem lehet elérni, mint kitartó, hosszútávú kísérletezéssel, egészen amíg meg nem találja a nyerő receptet. A Pandorant gondolatiságához hasonló, sok érdekes előadást hallhattunk, új ismertségeket köthettünk a Budapesten, Lurdy-házban megrendezésre kerülő 2023-as E-commerce Expo-n.

Miről szól egy E-commerce expo? Kinek éri meg ellátogatni? 

 

Az e-commerce expo lehetőséget ad egy cégnek az online  versenyhelyzet tanulmányozására. Ennek a lehetőségnek a szerepe felbecsülhetetlen – itt egy vállalat felhasználhatja a versenytársaktól származó információkat a termékekről, árakról és marketing stratégiákról.

Egy expo-n kiállítóként, előadóként, illetve látogatóként lehet részt venni. Attól függően, mi a szándékunk adott évben vállalkozásunkkal. Mivel egy látogatói belépő is 30 ezer forintba kerül, érdemes jól meggondolni, megéri-e nekünk ezt a pénzt kiadni, illetve mi az amit ezen a napon nyerhetünk. Mi idén látogatóként vettünk részt, és azzal a céllal érkeztünk, hogy kapcsolati hálónkat bővítsük. Felmérjük a kvázi versenytársaink értékesítési és marketing technikáit és, hogy számunkra példaértékű előadóktól első kézben halljunk naprakész információkat. Ettől a naptól nem vártuk, hogy növekedjen online követőink száma, azt sem, hogy tízesével jönnek hozzánk üzletet kötni, de legfőképp azt nem, hogy azonnali bevétel növekedésünk legyen.

ecommerce expo

2023-as e-commerce expo: tények

Több, mint 70 kiállító mutatta be megoldásait, eszközeit és szolgáltatásait, úgy, mint például online fizetési lehetőségek, logisztikai szolgáltatások, marketing eszközök, csomagolás technika, pénzügyi- és könyvelési szolgáltatások, háttértámogató automatizálható rendszerek, melyek a hatékonyság növelésben óriási segítséget nyújthatnak.

Képet kaphattunk többek között az e-kereskedelem alapjairól, újdonságokról, eszközökről és szoftverekről, melyek könnyebb, gyorsabb, gazdaságosabb megoldásokat adnak a kezünkbe, a fizetési lehetőségek bővülő listájáról, marketing megoldásokról, futárszolgálatokról, fulfillment szolgáltatók fejlődéséről, azok erősségeiről, mesterséges intelligenciáról, piacterekről, árazásról, jogi szabályozásról – amolyan kerekasztal beszélgetések, előadások formájában.

Az összes program az Eventee nevű mobil applikáción is jól nyomon követhető volt, igazán felhasználóbarát formátumban, naptár móddal, ráadásul online network-ölni is lehetett már az eseményt megelőző naptól kezdődően.

Több ezer látogató vett részt, minden belépőnek NFC-s névjegykártyát készítettek, amit a bejáratnál lehetett átvenni – a névjegykártya pedig össze volt kötve a CardIn Move nevű alkalmazással, ahol nemes egyszerűséggel és egy mozdulattal az általunk kívánt új ismertség adatai bekerültek telefonunk névjegyzékébe, sőt, még a weblapját is azonnal ellenőrizni tudtuk.

 

És mi hogy éreztük magunkat? Avagy a könyörtelen Pandorant visszajelzés

 • borzalmas parkolási lehetőség – akármilyen rendezvényre is érkezünk, a szükséglet-hierarchiánk legalsó fokán állnak az olyan alapvető emberi igények, mint a parkolás, mosdó, vagy kávéfogyasztás. Helyszín a Lurdy-ház volt, ingyenes parkolást csak a felszíni parkolóban biztosítottak, ami viszont már a kezdés előtt fél órával megtelt. A parkolóházba is végül csak az eseményen résztvevőket engedték be, innen is elnézésemet fejezem ki az aznapi ártatlan shoppingolóknak!
 • alapvető tisztaság hiányosságok – a szervezők minden bizonnyal nem készültek fel ennyi látogatóra. Korábbi résztvevők szerint idén sokkal nagyobb érdeklődés volt, mint az előző években. Ez köszönhető a pandémiának is persze, de egy profi, ilyen magas belépőárú szervezőtől elvárom, hogy a mosdók ne egy általános iskola délután 1 órai állapotú vizesblokkjára hasonlítsanak. Kosz, eltört wc ülőkék, hiányzó wc papírok, kifogyott szappanadagolók és a kéztörlők hiánya. Bár eldobható poharakban kaptunk ingyen kávékat, italokat, a kukák hiánya is felhalmozódott étkészleteket hagyott maga után a 60 négyzetcentiméterű fehér-abroszú álló asztalokon.
 • Eventee applikáció – hiába e-commerce expo-n voltunk, hiába a több ezer webshop tulajdonos, hiába az online világ, összesen 170-en töltöttük le ezt az alkalmazást! Legalábbis én ennyi új kontakttal találkoztam, akinél eldönthettem, hogy jobbra vagy balra húzom a visszajelzést, mint annál a bizonyos társkereső alkalmazáson. Ez egy hatalmas ziccer amit kihagytak a résztvevők! Mi magunk is ezen keresztül ismerkedtünk meg potenciális ügyfeleinkkel, és azonnal elkezdtünk chat-elni velük, majd pár percen belül az első megbeszélésünket is lezavartuk.
 • aki nem szemfüles, lemarad – ez még a fent említett applikációhoz kapcsolódó ventillálás. Ugyanis nem térünk napirendre afelett, hogy egy expónak ma már nem csak arról kellene szólnia, hogy elsétálunk 70 kiállító mellett, meghallgatunk 5 előadást, és mint aki jó dolgát végezte, hazamegyünk pihenni. Hatalmas a kiaknázatlan lehetőségek tárháza, aranytálcán kínálják a lehetőségeket, nekünk tényleg csak annyi dolgunk van, hogy figyeljünk!
 • szakmai szemmel kedvencünk Wolf Gábor előadása volt – hisz ő amit letett az asztalra Magyarországon, ritkaságszámba megy. Így kell egy igazán pörgős, tartalmas előadást tartani, mint ahogy ő tette. Bár csak 45 perce volt, ő is érezte, hogy az idő szűke miatt kapkodnia kell, de a lényeg biztos vagyok benne, hogy mindenkinél megmaradt: ő a social media viszontagságairól beszélt, ahol megerősítette, hogy gyakorlatilag már minden téma foglalt, plusz a színvonal is egyre magasabb, legyen az a tartalom, az üzenet vagy a képi világ. De sosem szabad feladni! Az nyer, aki kitartóan kísérletezik, egészen addig, amíg meg nem találja a számára nyerő receptet. 

eloadas

 • Feri atya, azaz Pál Feri előadása – szerintünk ez a jövő! Be kell hívni mentálhigiénés szakembereket rendkívül felgyorsult világunkba, hiszen már az otthonunk az irodánk is, ráadásul nem napi 8 órában, hanem 24 órában vagyunk elérhetők digitális kütyüinken keresztül. Huszon- és harmincévesen még nem vesszük komolyan mennyit ártunk egészségünknek, és hogy milyen hamar vezethet kiégéshez ez az út. Feri atya irtó dinamikus előadása alatt megismerkedtünk a kiégés jeleivel, valamint megtanultuk hogyan lehet megelőzni a kiégést az 5 minimum elméletével! 
 • volt kollégák – mondanom sem kell, mennyivel jobb egy ilyen hatalmas eseményen úgy részt-venni, hogy ismerősökbe botlik az ember. Már a liftből való kilépésemkor a Webshippy egyik alapítójával, Perényi Andrissal futottam össze, aki éppen gyors reggelijét fogyasztotta a 9 perc múlva kezdődő előadása előtt. Megölelgettük egymást, örültünk egymásnak, majd mindenki robogott tovább az útjára. Akárhogy is, ha az energiák pozitívak és a rezgések jók, úgy az eredmények is könnyebben jönnek. Ebédemet és délutáni kávémat is két nagyon kedves ex-kollégával tölthettem, így a “pihenő-időmben” is lehetett csacsogni, mesélni, jókat nevetni és emlékezni.

Eva Pandorant Group

 • a nők hiánya – 90%-ban férfiakat láttam magam körül. Ezen nagyon meglepődtem. Öröm volt szívemnek, hogy én főleg hölgyekkel tudtam társalogni, akikből csak úgy sugárzott az energia, a szenvedély és azonnal működött közöttünk a kémia. De ahogy körbenéztem, mintha egy katonai táborban lettem volna, a délután 5 órai állapotban pedig, mintha egy kezdődő legénybúcsúba csöppentem volna. Nagyon érdekes ez a téma, erről a jövőben még biztosan fogtok hallani! Hiszen a fogyasztói magatartás jobb megértéséhez még több nőre lenne szükség, mivel ők azok, akik a családi kasszát kezelik és ők hoznak 80%-ban döntést a kiadások felett.
 • értékesítési cápák – ez egyáltalán nem a szervezők hibája, mégis sok még az olyan piaci szereplő, akik hisznek a nyomulós most lecsapok rád szövegelésben. Volt olyan stand, ahol 4-en álltak szűken az állványuk körül, 6-an picit messzebb, és mint Róma fekete piacán, jöttek, tolattak és szóval akartak tartani, kezünkbe nyomni mindenáron egy névjegykártyát. Annyira meglepődtem, hogy mikor megkérdezték mivel foglalkozom, azonnal be akartam vallani mindent, de nem jöttek a szavak. Lehet ez még valakinél beválik, de őszintén nevetségesnek tartom ezeket a módszereket és nem is szívesen dolgoznék olyan céggel, akiknél ez az üzlet politika. Később már kerültem is azt a részét a kiállítóknak, így maximum a szomszédaik jártak rosszul.
 • fejlődni vágyó webshopok – Magyarországon körülbelül 270 ezer KKV szektorban tevékenykedő vállalkozás van. Ebből 35 ezer webshop létezik. Ez hatalmas szám itthoni viszonylatban. És hatalmas a piacon lévő marketing, vagy üzletfejlesztési szolgáltatók között is. Azaz nem kell attól félnünk, hogy ne lenne szolgáltatásunkra kereslet. Sőt! Ahogy a Chat GPT vagy a Colossyen AI és hasonló mesterséges intelligenciájú megoldások törnek be a piacra, vagy ahogy élesedik a GA4 átállás, úgy kell a Pandorantnak is rohamléptekkel minél több felhasználónak segítséget nyújtania!
 • nincs utókövetés – ott voltunk, ott jártunk, valószínűleg mi csak a 20%-át, ha láttuk az egész napos eseménynek, mert embertelen lett volna minden előadást, kerekasztal beszélgetés végighallgatni. Mivel célunkat elértük, sikerült új potenciális ügyfeleket szerezni, akikkel a tárgyalások már el is kezdődtek, nincs okunk a panaszra. De amilyen nagy volt a felhajtás az esemény előtt, annyira nincsen utójáték. Hiába értékeltük az előadókat, a szervezést, számunkra valahol még mindig láthatatlan maradt mi történt azon a napon. Az adatbázis pedig adott, valószínűleg a szervezők ezt más célra használják. Én mégis felajánlottam volna a helyükben, hogy aki szeretne, az a rendezvény után is bővítheti netwörkjét. Hiszen ott van az Eventee app, és még a mai napig csak nézegetem, hogy kong az ürességtől. Pedig oda mehetnének post-ok a falra, lehetne group-okat csinálni. De nem. Hiszen a feladat elvégződött. Ez a gépezet mögött nem az a hosszú távú cél van, mint a Pandorant missziója mögött.

marketing expo

No de, rendezvényszervezők nem vagyunk, kritizálni szeretünk, a ziccereket nem egészséges kihagyni, mi örülünk, hogy ott lehettünk.

 

És hogyan lehetne betölteni ezt az űrt?

 

Mi a Pandorant-nál csak és kizárólag hosszú távú megoldásokban, ökoszisztémákban gondolkozunk. Az expón való részvételünk is csak azt bizonyítja, hogy az út, amelyen elindultunk, nagyon jó irányba vezet. Látjuk, hogy mennyi tanácstalan webshop tulajdonos van, hiszen elrettentő ez a rengeteg és gyors változás ami a mai világban folyik. Szakértőink minden nap frissítik és csiszolják tudásukat, ez teszi lehetővé számunkra, hogy partnereinknek prémium megoldásokat nyújtsunk, és biztos alapokra helyezzük cégüket.

A PANDORANT SEGÍT

Specialistáink naprakész tudással végzik munkájukat, megbízhatsz bennünk.

%d bloggers like this: